Publicerat den

Ett boktips om att tjäna pengar

Jag har ett nytt boktips idag. Kanske inget snabbt sätt att tjäna pengar på den här gången, men iaf en otroligt bra bok som du bara måste läsa om du vill nå ekonomisk framgång! Den här boken är såld i över 100 miljoner exemplar och är därmed en av världens mest sålda böcker genom tiderna. Boken är fortfarande en storsäljare.

Jag köpte den engelska versionen för fyra år sedan, men så kom en svensk översatt version ut och då köpte jag även den Det är en bok som skrevs för en många år sedan, tror den kom ut någon gång kring 20-talet första gången. Författaren fick i uppdrag av Andrew Carnegie (en man god för motsvarande 120 miljarder dollar i början av 1900-talet) att göra en bok om alla de faktorer som gör en människa framgångsrik. Om jag kommer ihåg rätt så tog det över 20 år innan boken blev klar. Napoleon Hill som författaren heter fick träffa den tidens mest framgångsrika människor personligen och tog reda på vad dom hade gjort för att bli riktigt framgångsrika. Han träffade amerikanska presidenter, han träffade Henry Ford, Thomas Edison och en rad entreprenörer samt inte minst Andrew Carnegie själv. Carnegie var världens näst rikaste man på den tiden (efter John D Rockefeller). Detta är en jättebra bok för den som vill veta vad det är som gör de super-rika till just superrika. Väldigt rika människor har en mängd gemensamma egenskaper som är ovärdelig kunskap för dom strävar åt samma håll.

Det är alltså ingen bok om hur man hur man tjänar pengar snabbt, utan mer en mall som om man följer den till 100% kommer resultera i att man tjänar mycket pengar.

Jag vågar nog säga att om man lyder den här bokens råd till punkt och pricka så kan man i princip inte misslyckas. Men det kommer sannolikt att ta TID. Rom byggdes inte över en natt.

“Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve” – Napoleon Hill